Pony Rytterskole – Hold

Hvornår:
21/04/2032 kl. 16:00 – 16:45
2032-04-21T16:00:00+02:00
2032-04-21T16:45:00+02:00
Hvor:
Møllegården
Hulebækvej 7
4350 Ugerløse
Kontakt:
Jette Skovgaard Laubacher
+45 60 70 11 67

 

Er du mellem 3 og 12 år gammel kan vi tilbyde dig rideundervisning på elevpony

Vi underviser med et øje mod western ridningen – vi arbejder med små enkle signaler, uden at trække ponyen i munden, vi bruger ikke piske og spore og har altid samarbejde mellem pony og rytter i højsædet.

Alle elever starter med at blive trukket (trækker kan bestilles, men som udgangspunkt er det mor eller far) herefter tager vi longen i brug og først når eleven har en rimelig sikkerhed, er tryg, og har balancen på plads kommer eleven til at ride på egen hånd.

Vi starter altid ud med at ride bidløst, dette for at lære eleven at en let hånd er det aller bedste.

Det er vores klare mål at det skal være sjovt og trygt at ride, samtidig med at eleven tilegner sig nogle gode og fornuftige ridemæssige færdigheder, samt en god og stabil omgang med ponyerne.

Har du din egen pony er du velkommen til at medbringe den, forudsat at den er vacc. og ansvarsforsikret, samt selvfølgelig sød og omgængelig.

Hver undervisning stater med at ponyen strigles og gøres klar.

Undervisningen veksler mellem :

Ridning – her rider vi på ponyerne og laver øvelser fra ryggen samt øver de alm. ridefærdigheder.

Horsemannship – Her arbejder vi fra jorden med ponyerne for at få en bedre forståelse og oplevelser af at pony og eleven er et team.

Trail – kan udøves både fra jord og ryggen og er i princippet en oplevelses eller forhindringsbane med fokus på samarbejde pony og eleven imellem.

Tur ridning – om sommeren elsker både elever og ponyer samt forældre at vi tager på tur, så lige så snart vejeret tillader det, tager vi ponyerne på oplevelses tur.

Alle elever skal have ridehjelm eller cykelhjelm og bruge dette ved omgang med ponyerne. Det er en god ide at have et par ridestøvler eller gummistøvler med en lille hæl, der må ikke rides i gummisko eller støvler med snørre.

Vi afholder små stævner, der er afpasset efter elevernes niveau, samt ridelejr og specielle træningsdage med fx. horsemanship, mounted games, ponygames, western ridning, trail by hand osv.

Det er vore klare mål at sende dygtige og harmoniske ryttere videre, med en god portion hestforståelse, viden og respekt for vores herlige heste og ponyer.

Vi stiller strigler til rådighed som skal benyttes når der skal strigles før og efter ridning

NB hver pony har sin egen striglekasse.

About Vestsjællands Rytterskole og Rideterapi

Vestsjællands rytterskole og rideterapi er et terapeutisk og pædagogisk funderet center.

View all posts by Vestsjællands Rytterskole og Rideterapi →