Information til kommuner, region og institutioner

Skal din borger gå til rideterapi, er der nogle praktisk informationer i skal tage stilling til:

Først og fremmest er det vigtigt at I er klar over, at det at gå til ridningen eller rideterapi er en terapi form og ikke kun en fritidsinteresse., dvs at vi guider og underviser med fokus på den enkelte borger.

Rideterapi er altid ene undervisningen, vi kan i visse tilfælde godt tilbyde at der kan være 2 og 4 på et hold, vi stiller i disse tilfælde krav om at borgerne enten kan ride selv eller at der er aftale om trækker.  Ofte vil det være en god ide at have en trækker med som kender borgeren.

Ved rideterapeutisk hold undervisning kan der tilkøbes trækker a kr.100.00 pr gang pr. borger der har brug for trækker.

Ved Rideterapeutisk ene undervisning er trækker incl.

Sikkerhed:

Borger skal medbringe støvler uden snørebånd, med en lille hæl, være iført langærmet bluse/jakke og lange bukser.

Vi kan stille ride hjelm til rådighed i kortere perioder, men skal borger ride i et længere forløb skal borger have egen ridehjelm.

Vi anbefaler en gyldig ulykkesforsikring

Vi anbefaler at evt: trækker er hestekyndig eller ønsker at modtaget undervisningen, sådan at trækker kan støtte borgeren i rideterapien.

Vi tilbyder jævnligt “sikkerhed til hest for forældre og pårørende” et kursus der giver et godt indblik i arbejde med heste som hjælper.

Statusrapport:

Vi tilbyder at lave en statusrapport, i forbindelser med forløb, ønsker I statusrapport med andre intervaller sender vi faktura på ekstra forbrug af tid.

Samtykke:

Når vi opretter borgeren i vores system, sender vi et link til samtykke, dette for at vi kan kommunikere frit over sikkermail.

Skal andre end borgeren selv have information skal der ligge en underskrevet og bekræftet accept fra den berørte borger eller dennes værge.

Betaling:

Skal faktura sendes til kommune, region, institution skal I ved tilmelding oplyse Ean nr. er det borger der selv skal stå for betaling, skal vi have fakturerings oplysninger inden opstart af rideterapien

Forsikring:

Vestsjællands rideskole og rideterapi har selvfølgelig erhvervsansvars forsikring.