Pædagogisk skærmet holdundervisning

Undervisningen Indeholder både ground Work, horsemannship, røgt og pleje samt ridning i et skærmet pædagogisk miljø.

Vi underviser med et øje mod western ridningen – vi arbejder med små enkle signaler, vi bruger ikke piske og spore og har altid samarbejde mellem pony og rytter i højsædet. 

Det er vores klare mål, at det skal være sjovt og trygt at omgås og ride ponyer, samtidig med at eleven tilegner sig nogle gode og fornuftige ridemæssige færdigheder, samt en god og stabil omgang med ponyerne.

Alle elever starter med at blive trukket når de rider på ponyen (trækker kan bestilles, men som udgangspunkt er det mor eller far) herefter tager vi longen i brug og først når eleven har en rimelig sikkerhed, er tryg, og har balancen på plads kommer eleven til at ride på egen hånd. 

Vi begynder altid med at ride bidløst, først når eleven har tilegnet sig gode ridefærdigheder får ponyerne bid i munden

Vi ønsker at sende dygtige og harmoniske ryttere videre, med en god portion heste forståelse, viden og respekt for vores herlige heste og ponyer. 

I pædagogisk skærmet ridning indgår øvelser, der motiverer til kontakt med ponyen, som tilsvarende giver en følelsesmæssig feedback og derved styrker elevens tillid og nærvær til hesten eller ponyen.

Når kontakten mellem elev og pony er etableret, arbejder vi intuitivt, med fokus på bl.a. zonen for nærmeste udvikling og en neuropædagogisk tilgang gennem øvelser med ponyen som det pædagogiske virkemiddel, der er medvirkende til at opøve kompetencer og værktøj til brug i elevens dagligdag.

Som udgangspunkt er pædagogisk skærmet hold lektioner af 45 til 60 minutters varighed, der indeholder faste rutiner, der starter i stalden med strigling af pony, opsadling, ridning eller jordarbejde og med afslutning i stalden.

Vi vægter det sociale element højt, vi opfordrer eleverne til at hjælpe hinanden, være samme om øvelserne osv. for at styrke sammenholdet og følelsen af samhørighed med både ponyer og andre børn

Pædagogisk skærmet rytterskole er et fritidstilbud, til børn, der gerne vil gå til ridningen, og har brug for pædagogiske tilgang til indlæring og et roligt og anerkendende pædagogisk miljø.

Hver undervisning stater i stalden, hvor vi mødes og fordeler ponyerne. Vi strigler og ordner ponyen så den er pæn og klar, herefter går vi i ridehus og sadler op undervisningen veksler mellem: 

Vi stiller strigler til rådighed som skal benyttes når der skal strigles før ridning NB hver pony har sin egen striglekasse.

Horsemannship –

Her arbejder eleverne fra jorden med ponyerne for at få en bedre forståelse og oplevelser af at pony og eleven er et team. 

Ridning –

her rider eleverne på ponyerne og laver øvelser fra ryggen samt øver de alm. ridefærdigheder. 

Agility og Trail –

kan udøves både fra jord og ryggen og er i princippet en oplevelses eller forhindringsbane med fokus på samarbejde pony og eleven imellem. 

Tur ridning –

om sommeren elsker både elever og ponyer samt forældre at vi tager på tur, så lige så snart vejret tillader det, tager vi ponyerne på oplevelses tur.

Prøvetime –

Du er velkommen til at komme og se hvordan undervisningen foregår og du kan efterfølgende booke en prøve time – 

Sikkerhed

Alle elever skal bære ridehjelm (VG1 eller EN1384 2017 godkendt) eller cykelhjelm med nyeste godkendelse (EN1078) og bruge denne ved omgang med ponyerne, både på stald og på banen. Vi anefaler at eleverne har ridehjelm på fra de kommer ud af bilen til de tager afsted igen. Eleven skal have støvler på ved alt omgang med ponyerne, disse skal være lukkede og med en lille hæl. der må ikke rides i gummisko eller støvler med snører. Eleven skal bære lange ærmer og lange bukser. Forældre eller hjælper skal have lukkede sko. Vær opmærksom på at al færdsel både med og uden pony/hest på Vestsjællands rideskole og rideterapi er på eget ansvar og vi opfordrer til at tegne en ulykkes forsikring på jeres barn. 

Sikkerhedskursus for forældre

For at give både jer og jeres børn en god oplevelser med pony rytter skolen, tilbyder vi med jævne mellemrum en sikkerheds kursus for forældre og andre der hjælper eleverne. Her bliver I introduceret for bl.a. horsemannship, ord-afklaring, op sadling/af sadling og strigling. Vi tilbyder at I kan få lov at prøve en trækketur på en hest, så i ved nøjagtig, hvordan jeres barn oplever at være ny rytter. Der er kaffe/te og en kage efterfølgende samtidig med at I har mulighed for at stille opklarende spørgsmål, I ikke har fået besværet under forløbet. 

Stævner og sammenkomster

Vi afholder små stævner, der er afpasset efter elevernes niveau, samt ridelejr og specielle træningsdage med fx. horsemannship, mounted games, ponygames, western ridning, trail by hand osv.

Egen pony må gerne deltage

Har du din egen pony er du velkommen til at medbringe den, forudsat at den er vaccineret og ansvarsforsikret, samt selvfølgelig sød og omgængelig.

Målgruppe

Målgruppen for Pædagogisk skærmet rytterskole ene og hold undervisning er mangfoldig og udvikler sig konstant i takt med at vores samfund ændrer sig.

Rigtig mange børn har brug for en pædagogisk tilgang til rideundervisning og vil derfor have stor glæde af at deltage på en Pædagogisk skærmet rytterskole hold.

Børn med generelle indlæringsvanskeligheder, sociale, sansemotoriske, psykiske, fysiske/motoriske og følelsesmæssige udfordringer har særlig gavn af ponyen og dens bevægelser. 

Elever med udfordringer som fx. Adhd, autisme, Asperger, Add.

Har brug for at få styrket selvværd og selvtillids problematikker

Har angst, skolevægring, socialangst

Er stresset, ved CPTSD og traume

Begyndende spiseforstyrrelser

Er blinde eller svagt seende

Er hørehæmmede

Elever der har brug for mere tid og et pædagogisk læringmiljø for at kunne nyde en fritidsinteresse.

Økonomi

Pædagogisk ridning er skærmet pædagogisk fritidstilbud og du kan søge økonomisk dækning af merudgiften eller I kan vælge selv at betale.

Scroll to Top