Pony Rytterskole – Hold

Er du mellem 3 og 12 år gammel kan vi tilbyde dig at starte på pony rytterskole på elev pony 

Onsdag: Hold 1 let øvet – fra kl. 16.00 til 16.45 

Onsdag: Hold 2 Nybegynder – fra kl. 17.00 til 17.45 (trækkehold) 

Mandag: Hold 3 Nybegynder – fra kl. 15.00 til 15.45 (trækkehold) 

Undervisningen på pony rytterskolen:

 Indeholder både groundwork, horsemannship, røgt og pleje samt ridning. 

Vi underviser med et øje mod western ridningen – vi arbejder med små enkle signaler, vi bruger ikke piske og spore og har altid samarbejde mellem pony og rytter i højsædet. 

Det er vores klare mål, at det skal være sjovt og trygt at omgås og ride ponyer, samtidig med at eleven tilegner sig nogle gode og fornuftige ridemæssige færdigheder, samt en god og stabil omgang med ponyerne Alle elever starter med at blive trukket når de rider på ponyen (trækker kan bestilles, men som udgangspunkt er det mor eller far) herefter tager vi longen i brug og først når eleven har en rimelig sikkerhed, er tryg, og har balancen på plads kommer eleven til at ride på egen hånd. 

Vi begynder altid med at ride bidløst, dette for at lære eleven at en let hånd er det allerbedste, først når eleven har tilegnet sig gode ridefærdigheder får ponyerne bid.

Vi ønsker at sende dygtige og harmoniske ryttere videre, med en god portion heste forståelse, viden og respekt for vores herlige heste og ponyer. 

Vi stiller strigler til rådighed som skal benyttes når der skal strigles før ridning NB hver pony har sin egen striglekasse.

Har du din egen pony er du velkommen til at medbringe den, forudsat at den er vaccineret og ansvarsforsikret, samt selvfølgelig sød og omgængelig. 

Hver undervisning stater i stalden, hvor vi mødes og fordeler ponyerne. Vi strigler og ordner ponyen så den er pæn og klar, herefter går vi i ridehus og sadler op Undervisningen veksler mellem: 

Horsemannship –

Her arbejder vi fra jorden med ponyerne for at få en bedre forståelse og oplevelser af at pony og eleven er et team. 

Ridning –

her rider vi på ponyerne og laver øvelser fra ryggen samt øver de alm. ridefærdigheder. 

Trail –

kan udøves både fra jord og ryggen og er i princippet en oplevelses eller forhindringsbane med fokus på samarbejde pony og eleven imellem. 

Tur ridning –

om sommeren elsker både elever og ponyer samt forældre at vi tager på tur, så lige så snart vejret tillader det, tager vi ponyerne på oplevelses tur.

Prøvetime –

Du er velkommen til at komme og se hvordan undervisningen foregår og du kan efterfølgende booke en prøve time – 

Sikkerhed

Alle elever skal bære ridehjelm (VG1 eller EN1384 2017 godkendt) eller cykelhjelm med nyeste godkendelse (EN1078) og bruge denne ved omgang med ponyerne, både på stald og på banen. Vi anefaler at eleverne har ridehjelm på fra de kommer ud af bilen til de tager afsted igen. Eleven skal have støvler på ved alt omgang med ponyerne, disse skal være lukkede og med en lille hæl. der må ikke rides i gummisko eller støvler med snører. Eleven skal bære lange ærmer og lange bukser. Forældre eller hjælper skal have lukkede sko. Vær opmærksom på at al færdsel både med og uden pony/hest på Vestsjællands rideskole og rideterapi er på eget ansvar og vi opfordrer til at tegne en ulykkes forsikring på jeres barn. 

Sikkerhedskursus for forældre

For at give både jer og jeres børn en god oplevelser med pony rytter skolen, tilbyder vi med jævne mellemrum en sikkerhedskursus for forældre og andre der hjælper eleverne. Her bliver I introduceret for bl.a. horsemannship, ord-afklaring, op sadling/af sadling og strigling. Vi tilbyder at I kan få lov at prøve en trækketur på en hest, så i ved nøjagtig, hvordan jeres barn oplever at være ny rytter. Der er kaffe/te og en kage efterfølgende samtidig med at I har mulighed for at stille opklarende spørgsmål, I ikke har fået besværet under forløbet. 

Stævner og sammenkomster

Vi afholder små stævner, der er afpasset efter elevernes niveau, samt ridelejr og specielle træningsdage med fx. horsemannship, mounted games, ponygames, western ridning, trail by hand osv.

Scroll to Top