Pony Rytterskole

Er du mellem 3 og 12 år gammel kan vi tilbyde dig at du kan gå på rytterskole.

På en rytterskole bliver du undervist i at være den bedste ven og rytter for din pony. 

Du bliver god til at strigle og give saddel på

Du bliver god til at fortælle din pony, hvad I skal

Du bliver den beste horsemannship træner for din pony 

Du bliver en dygtig og omsorgsfuld rytter

 

Vi underviser med et øje mod western ridningen – Dvs. at vi aldrig har travlt, vi arbejder meget fra jord med horsemannship og groundwork,  vi arbejder med små enkle signaler, så du ikke behøver at trække ponyen i grimen eller  munden, vi bruger ikke piske og spore og har altid samarbejde mellem pony og rytter i højsædet.

Alle elever starter med at blive trukket (trækker kan bestilles, men som udgangspunkt er det mor eller far) herefter tager vi longen i brug og først når eleven har en rimelig sikkerhed, er tryg, og har balancen på plads kommer eleven til at ride på egen hånd.

Vi starter altid ud med at ride bidløst, dette for at lære eleven at en let hånd er det allerbedste.

Det er vores klare mål, at det skal være sjovt og trygt at ride, samtidig med at eleven tilegner sig nogle gode og fornuftige ridsemæssige færdigheder, samt en god og stabil omgang med ponyerne.

Har du din egen pony er du velkommen til at medbringe den, forudsat at den er vaccineret og ansvarsforsikret, samt selvfølgelig sød og omgængelig.

Hver undervisning stater med at ponyen strigles og gøres klar.

Undervisningen veksler mellem:

Ridning – her rider vi på ponyerne og laver øvelser fra ryggen samt øver de alm. ridefærdigheder.

Horsemannship – Her arbejder vi fra jorden med ponyerne for at få en bedre forståelse og oplevelser af at pony og eleven er et team.

Trail – kan udøves både fra jord og ryggen og er i princippet en oplevelses- eller forhindringsbane med fokus på samarbejde pony og eleven imellem.

Tur ridning – om sommeren elsker både elever og ponyer samt forældre at vi tager på tur, så lige så snart vejret tillader det, tager vi ponyerne på oplevelses tur.

Alle elever skal have ridehjelm eller cykelhjelm og bruge dette ved omgang med ponyerne. Det er en god ide at have et par ridestøvler eller gummistøvler med en lille hæl, der må ikke rides i gummisko eller støvler med snører.

Vi afholder små stævner, der er afpasset efter elevernes niveau, samt ride lejr og specielle træningsdage med fx. horsemannship, mounted games, ponygames, western ridning, trail by hand osv.

Vi ønsker at sende dygtige og harmoniske ryttere videre, med en god portion hest forståelse, viden og respekt for vores herlige heste og ponyer.

Vi stiller strigler til rådighed som skal benyttes når der skal strigles før og efter ridning

NB hver pony har sin egen striglekasse.

Du er velkommen til at komme og se hvordan undervisningen foregår og du kan efterfølgende booke en prøve time – dette dog kun på specielle datoer som du kan se på kalenderen når du booker

Ene – undervisning. 

Vi har mulighed for at tilbyde ene-undervisning på både din egen pony. 

 

Alle forældre og hjælpere bliver opfordret til at deltage på vores “sikkerhed med hest for forældre og pårørende” dette for at give jeres børn en harmonisk oplevelse med ridningen.

Tilmelding!

Du kan tilmelde dig eller dit barn til holdundervisningen, er der ikke på nuværende plads på dit ønske hold, kan vi evt. tilbyde dig et andet hold. Du eller dit barn kan også komme på venteliste.

Hvis du tilmelder dit barn, skal du tilføje dit barns navn:

Handelsbetingelser *
Privatlivspolitik *

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik[ og betingelser hvis du vil vide mere.