Rideterapi Hold – Børn

Som en del af Stald Møllegården Heste og Ridecenter Pony Rideskole er rideterapi og hippoterapi

Hold oprettes løbende

Er du mellem 3 og 12 år gammel kan vi tilbyde dig rideundervisning på elevpony –

vi sammensætter holdene så I komplimentere hinanden og ponyerne. 

Vi underviser på hestens præmisser, og med et øje mod western ridningen – vi arbejder med små enkle signaler, uden at trække ponyen i munden, vi bruger ikke piske og spore og har altid samarbejde mellem pony og rytter i højsædet.

Vi underviser individuelt og med fokus på elevens specielle behov.

Alle elever starter med at blive trukket (trækker kan bestilles mod betaling kr. 50.00 pr ride gang, men som udgangspunkt er det mor eller far) herefter tager vi longen i brug og først når eleven har en rimelig sikkerhed, er tryg, og har balancen på plads kommer eleven til at ride på egen hånd.

Det er vores klare mål at det skal være sjovt og trygt at ride, samtidig med at eleven tilegner sig nogle gode og fornuftige ridemæssige færdigheder, samt en god og stabil omgang med ponyerne.

I tilgift er ponyerne det pædagogiske virkemiddel, der åbner en helt ny og på mange måder ukendt verden for det barn der har vanskeligheder i sin dagligdag.

Har du din egen pony er du velkommen til at medbringe den, forudsat at den er vacc. og ansvarsforsikret, samt selvfølgelig sød og omgængelig

Alle elever skal have ridehjelm eller cykelhjelm og bruge dette ved omgang med ponyerne. Det er en god ide at have et par ridestøvler eller gummistøvler med en lille hæl, der må ikke rides i gummisko eller støvler med snørre.

Vi afholder små stævner, der er afpasset efter elevernes niveau, samt ridelejr og specielle træningsdage med fx. horsemanship, mounted games, ponygames, western ridning osv

Vi stiller strigler til rådighed som skal benyttes når der skal strigles før og efter ridning

Obligatorisk sikkerhedskursus for både elever og forældre, afholdes hver den 1. lørdag i md. for nye forældre og altid ved 2 ridegang ved opstart efter sommerferien  pris kr. 100.- per person incl. kaffe/the samt saftevand