Hvad er Rideterapi og Hippoterapi

Ride og Hippoterapi er en terapiform der bygger på samspil mellem menneske og dyr, hvor arbejdet og samværet med hesten eller ponyen, samt samtaleterapi med behandleren indgår som et hele.

Rideterapi og hippoterapi bygge på special kompenserende pædagogik og træning i samarbejde med en psykoterapeutisk tilgang til det hele menneske.

Målet med rideterapi og hippoterap er ikke nødvendigvis at ride, men at bruge samværet med dyrene til at træne og udvikle kognitive, sociale, emotionelle og motoriske færdigheder samt opøve strategier for en bedre funktioneret hverdag.

Hestene og ponyerne er special trænede, med hestevelfærd i højsædet, tillid mellem hest og menneske samt uden tvangsmidler..

Rideterapi  og hippoterapi er et terapeutisk special pædagogisk terapi forløb ofte i samråd med familien og klienten selv samt evt. pædagoger og lærer.

Et terapi forløb er individuelt og bliver tilrettelagt med focus på den enkeltes situation, ønsker og muligheder.

Der er mulighed for både enkelt og hold undervisning for børn, sådan at det sociale samspil med andre bliver styrket i arbejdet med heste og ponyer, når tid er.

Et rideterapeutisk forløb starter dog altid med ene undervisning i forløb af 4 til 6 gange.

Målgruppen for rideterapi og hippoterapi er mangfoldig og udvikler sig konstant i takt med at vores samfund ændre sig, både børn, unge og voksne med flg. problematikker har erfaringmæssigt stor glæde og gavn af enten Ride- eller Hippoterapi

Problematikker som fx. adhd, autisme, asberger, add

Indlæringsvanskeligheder

Sociale ubalancer

PTSD

Motorik og balance problematikker

Selvværd og selvtillids problematikker

Angst

Depressioner

Sociale fobier

Spiseforstyrelser

Blinde og svagt seende

Hørehæmmede

Traumer

Misbrugsproblematikker

og meget mere

På Vestsjællands Rideskole og Rideterapi bruger vi kun AVHTT®Certificeret Rideterapeuter, der alle udover også har både voksen og børne pædagogisk uddannelse og mange års erfaring inden for området –

Alle rideterapeuter er tilmeldt DAKOBE og der i gennem erhvervsansvarsforsikret.

For at kunne kalde sig AVHTT® Certificeret Rideterapeut, skal du have min 660 timer fagrelateret uddannelse på AVHTT®Rideterapeut Skolen