Rideangst

Kan komme som lyn fra en klar himmel efter en oplevelse af mere eller mindre kedelige karakter eller være bygget op over tid, begge dele er lige invaliderende for en rytter.

Alle gode råd, kan være skræmmende og ofte har man som rideangst rytter ikke lige brug for disse gode råd, da mange af dem, sjovt nok, indeholder en del mod og frygtløshed fra rytterside.

Når det så samtidig er, svært at få erkendt, at rideangst er årsagen til alle de overspringshandlinger man gør når man er hos hesten, ja så er det altså svært.

På vestsjællands rideskole og rideterapi har vi nok set det meste og bliver ikke skæmt eller synes det er mærkeligt at man kan elske sin hest og stadig være angst.

Det er vores vigtigste opgave, at en rideterapeutisk lektion for rideangst, skal være tryg og stabil, derfor vægter vi altid en individuel tilgang, hvor rytteren er i fokus.

Vores heste er terapeutisk uddannet, men du har også mulighed for at tage din egen hest med, da det ofte er i samværet med denne at rideangsten opstår.

Et forløb kan strække sig over flere gange, men ofte vil effekten vise sig efter få gange, vi tilbyder derfor både enkelt sessioner og forløb.

Du er velkommen til at ringe for en snak om din specielle situation og for at høre hvad vi kan gøre for at hjælpe dig.

Som udgangspunkt tilbyder vi ikke rideangst forløb eller enkelt lektioner til børn under 12 år, har du et barn der er blevet angst for sin hest eller pony er du dog velkommen til at kontakte os for en snak om alternative muligheder for at hjælpe dit barn videre.

Sikkerhed:

Alle klienter skal bære en VG1 eller EN1384/2017 godkendt ride hjelm  og bruge denne ved omgang med hestene. Det er en god ide at have et par ridestøvler eller gummistøvler med en lille hæl, der må ikke rides i gummisko eller støvler med snørebånd. Vi har ride hjelme til rådighed, hvis man ønsker at låne, men en godkendt og veltilpasset cykelhjelm kan benyttes. 

Vi anbefaler at klienten tegner en ulykkesforsikring

Scroll to Top