Stress håndterings forløb

I vores hverdag bliver vi dagligt påvirket af stress og nogle gange bliver det bare for meget, i de situationer er det svært at hjælpe sig selv.

Symptomerne på stress er velkendte, hovedpine, ondt i maven, flimmer for øjnene, manglende koncentration, dårlig hukommelse osv. 

Alle har formentlig både læst og hørt rigtig meget om stress, nogle gange er vi heldige og kan mærke og forudse en stressproblematik og så kan vi gøre noget for os selv inden belastningen bliver alt over skyggende. 

Desværre er det de færreste af os der kan se det komme og dermed selv tage hånd om problemerne før vi står i en situation, der kræver hjælp udefra. 

Vestsjællands rytterskole og Rideterapi og Center For Alternativ Behandling  samarbejder om et individuelt tilrettelagt forløb for den enkelte.

Vi ser og anerkender stress, som et symptom, med en årsag og det er årsagen vi skal behandle med en kombinations af nedenstående terapiformer. 

Om du vil forebygge stress eller du står midt i en akutsituation, kan et stress håndterings forløb være en rigtig god  hjælp på din vej til at håndterer og komme igennem en stressudfordring. 

Manuel terapi –

En stresset krop er fuld af spændinger som fastholder en person i et uhensigtsmæssigt kropsligt mønster,  disse skal afspændes og “0” stilles ved hjælp af enten kranio sakral terapi, zoneterapi eller akupunktur/akupressur, for at kunne bearbejde stress. 

Kostomlægning  –

Kosten er en faktor der skal tages alvorligt og en god kostomlægning giver energi og fornyede kræfter til at klare hverdagen,  specielt i en stresset periode. 

Immunforsvaret kan næsten kun være i bund og det skal rettes op hurtigst muligt, så kroppen igen kan fungere normalt. Vitaminer og mineraler er næsten altid i ubalance i forbindelse med stress, denne balance skal rettes op og hjælpen til det er gennem en naturmedicinsk sundhedstest, der viser hvilke ubalancer der er i spil.

Samtalen –

Udover ovenstående er samtalen en vigtigt del, der sammen med en fornuftig og vel tilrettelagt individuel plan, samt motion i afpassede størrelser og mængder er udslagsgivende for klientens velvære.

Rideterapi

Ride eller hippoterapi (arbejde med hesten fra jord) er en væsentlig del af arbejdet med krop og sind på et stress håndterings forløb, det er her du mærke ro, balance og anerkendelse samt udvikler du i samarbejde med vores skønne heste eller ponyer værktøjer til at holde stress på afstand også i dit fremtidige virke, hvilket er et af målene med et stress håndterings forløb. 

Vi tilpasser altid forløbet så det passer den enkelte både mht. tidsinterval, tidspunkter og behandlingsforløb. 

Eksempel på et stresshåndterings forløb

Vi har sammensat et forløb der indeholder nedenstående, men andre kombinationer er også en klar mulighed og dette tilpasser vi til opstarts konsultationen.

1 . Ved booking  af et stress håndterings forløb –  opstart – mødes vi til en opstartssamtale og kombinationsbehandling samt sætter vi gang i din naturmedicinsk sundhedstest. Vi planlægger det videre forløb

2. Du booker tid til yderligere 3 gange manuel behandling og 4 gange Rideterapeutisk stress håndtering – hesteassisteret psykoterapi

3. Du starter dit forløb med manuel behandling

4. Du starter til rideterapi/hesteassisteret psykoterapi, første gang er ofte arbejde fra jorden og når du er klar hopper du i sadlen, bare rolig vi er lige ved siden af dig. Har du ikke lyst til at ride er det helt ok at arbejde fra jorden. 

5.  De næste gange vi ses, skal du enten have manuel behandling eller arbejde med hestene. 

6. Det er selvfølgelig muligt at forlænge dit stress håndterings forløb med både manuelle konsultationer og rideterapeutiske sessioner.

Scroll to Top